Consumul regulat de arahide ajută la combaterea alergiilor
Autorităţile sanitare americane recomandă părinţilor să le dea copiilor alimente ce conţin arahide pentru a evita dezvoltarea unei alergii durabile la acestea.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 13 ianuarie 2017, 06:00
Aceste noi recomandări publicate săptămâna trecută de Institutul Naţional al Alergiilor şi Bolilor Infecţioase (NIAID) se bazează pe rezultatele unui studiu clinic efectuat de acelaşi institut. Acesta a arătat, pentru prima oară, că un consum regulat de arahide de către copiii cu vârste cuprinse între patru luni şi cinci ani reduce cu 81% rata de alergii în comparaţie cu cei care nu au consumat niciodată alimente cu arahide.
Noul studiu, efectuat pe un eşantion de 640 de copii, a fost realizat pe baza observaţiilor făcute în Israel, unde foarte puţini copii suferă de alergii la arahide în comparaţie cu tinerii evrei care au aceleaşi origini ancestrale şi trăiesc în Marea Britanie.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.