Ascultă Radio România Cluj Live

Un nou tip de vin este băutura anului 2017

Proaspăt şi aromat precum vinul alb, însă de intensitatea vinului roșu, orange wine, vinul portocaliu, se bucură de o popularitate în creștere și se pare că este băutura anului 2017.

Un nou tip de vin este băutura anului 2017
Foto: Un nou tip de vin este băutura anului 2017

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 14 ianuarie 2017, 06:00

Cunoscut şi sub denumirea de al patrulea vin, vinul portocaliu şi-a câştigat numele datorită culorii, însă nu conţine citrice. Dacă în cazul celorlalte tipuri de vinuri, cojile strugurilor se îndepărtează, la cel portocaliu acestea sunt lăsate în băutură. Acest procedeu, cunoscut drept contacul cu coaja, produce tanini. Cojile pot rămâne în vin între o săptămână și un an pentru a obține culoarea caracteristică și aroma. Aditivii, inclusiv drojdiile, sunt utilizate rar. Rezultatul este un vin mai aromat și cu gust de fructe.

Vinul portocaliu a câștigat rapid popularitate în întreaga lume. Ritz din Londra a adăugat chiar și cinci vinuri portocalii pe lista sa de vinuri de înaltă calitate, incluse în Livre du Vin. Amelia Singer, expert în vinuri, a declarat pentru Evening Standard că cele mai bune vinuri portocalii au o aromă impresionantă, combinată cu un gust intens de miere și fructe proaspete și intensitatea taninurilor.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate