De ce preferă rușii legumele în locul cărnii?
Ruşii consumă în ultimii ani din ce în ce mai puţină carne, mai puţin peşte, mai puţine produse lactate şi mai puţin zahăr, în schimb a crescut considerabil consumul de legume în rândul cetăţenilor Rusiei, anunţă publicaţia Izvestia, în ediţia sa de miercuri, 4 ianuarie, citând datele statistice ale Agenţiei Federale pentru Statistică, Rosstat.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 17 ianuarie 2017, 06:00
Această modificare survenită în consumul anumitor alimente se explică prin creşterea preţurilor la unele alimente şi reducerea veniturilor cetăţenilor din Rusia.
În acest articol din Izvestia se menţionează faptul că renunţarea la zahăr şi consumul sporit de legume ar trebui să aibă efecte favorabile asupra sănătăţii cetăţenilor şi pot reprezenta o consecinţă a tendinţei către o alimentaţie sănătoasă.
Din 2013 şi până în 2015, ruşii au consumat anual cu 2 kg de carne mai puţin, cu 5 kg mai puţin peşte, cu 9 kg mai puţine produse lactate şi cu 1 kg mai puţin zahăr. Consumul de ouă şi pâine s-a menţinut acelaşi, în rândul ruşilor. În schimb, în anul 2015, fiecare cetăţean rus a înregistrat un consum de 112 kg de cartofi (cu 1kg mai mult faţă de anul precedent), precum şi un consum considerabil de dovlecei, dovleac şi pepene.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.