Înfometarea creşte calitatea vieţii
Reducerea cantităţii de alimente consumate zilnic poate creşte calitatea vieţii, susţin cercetătorii în nutriţie de la Centrul de Cercetare Pennington Biomedical din Statele Unite.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 19 ianuarie 2017, 06:00
Oamenii de ştiinţă americani au efectuat un studiu la care au luat parte 218 voluntari, cu o greutate corporală absolut normală. Jumătate dintre voluntarii care au luat parte la acest experiment au fost rugaţi să reducă cu 25 %, pentru o perioadă de doi ani, caloriile din consumul zilnic de alimente, în timp ce restul s-au alimentat la fel ca înainte de efectuarea acestui studiu.
După cum s-a constatat în urma studiului, voluntarii care se înfometau au pierdut aproximativ 10% din greutatea corpului, în jur de 7,5 kilograme. De asemenea, voluntarii care au redus consumul zilnic de alimente au avut parte de un somn de foarte bună calitate, au avut un moral ridicat, fiind mult mai bine dispuşi, şi au avut mult mai bune funcţiile vitale ale organismului uman.
La un anumit interval, după terminarea studiului, cercetătorii americani au verificat dacă voluntarii care au luat parte la experiment au continuat dieta propusă de ei. Ca urmare, doar câţiva voluntari acumulaseră câteva kilograme în plus, în timp ce restul voluntarilor şi-au menţinut aceeaşi greutate.
Oamenii de ştiinţă americani susţin că există dovezi foarte clare şi studii ştiinţifice care atestă faptul că organismul are mult mai multe resurse de a gestiona problema aportului redus de calorii şi nutrienţi decât excesul, iar unele boli apar din cauza excesului de alimentaţie.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.