Alcoolul induce creierului senzația de foame
Alcoolul activează circuitele neuronale responsabile de hrănire, susţin nutriţioniştii britanici.
Articol editat de cristina.rusu, 22 ianuarie 2017, 06:00
Nutriționiștii britanici mai susțin că alcoolul îi transmite creierului uman senzaţia de foame.
Un pahar de vin înainte de cină sau prânz reprezintă o garanție certă a faptului că persoana care a consumat băutura va consuma mult mai multă mâncare.
Potrivit declarațiilor nutrițoniștilor de la Institutul Francis Crick din Londra, alcoolul induce creierului senzația de foame.
Chiar dacă băutura alcoolică poate fi una extrem de calorică, cu toate acestea ea nu induce starea de sațietate. De exemplu, un pahar de vin roșu conține 160 de calorii. Același număr de calorii se regăsește într-o bucată de tartă.
Alcoolul activează senzația de foame în anumite circuite neuronale din creier.
Alcoolul reduce autocontrolul: dacă cineva a consumat vin, atunci este posibil că persoana respectivă să facă excese alimentare.
Ultimul studiu denotă faptul că este vorba de o activitatea specială neuronală, care este pusă în funcțiune sub influența alcoolului, relatează „The Daily Mail”.
În cadrul experimentului, cercetătorii britanici le-au dat voluntarilor să consume alcool timp de trei zile, ceea ce a dus la o creștere considerabilă a consumului de alimente în rândul voluntarilor.
În creierul acestora erau activaţi «neuronii responsabili de senzația de foamе». Atunci când activitatea acestor neuroni era anihilată, se reducea şi consumul de alimente.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.