Nu aruncați zerul, are efecte nebănuite asupra sănătății!
Bogat în proteine de calitate, zerul obţinut după formarea brânzei are numeroase beneficii pentru sănătate. Atenţie însă, zerul nu trebuie consumat în exces, pentru că poate avea şi efecte adverse.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 26 ianuarie 2017, 06:00
Principalul beneficiu al zerului este faptul că este bogat în proteină de calitate. Această proteină ajută la dezvoltarea muşchilor, la creşterea forţei, iar în cazul persoanelor vârstnice, împiedică degradarea masei musculare. Alte efecte benefice ale zerului sunt scăderea presiunii din vaselele sanguine, protejarea antioxidanţilor, diminuarea senzaţiei de foame, creşterea ratei metabolice şi pierderea în greutate.
Pe de altă parte, medicii atrag atenţia asupra consumului excesiv de zer, care poate cauza dureri de cap sau abdominale, balonare, oboseală sau pietre la rinichi, din cauza conţinutului ridicat de proteine. Totodată, zerul are efecte adverse şi în cazul persoanelor cu sensibilitate sau intoleranţă la lactoză.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.