Ceaiul şi cafeaua reduc inflamațiile vaselor de sânge
Ceaiul şi cafeaua prelungesc viaţa, deoarece reduc compușii din sânge care cresc inflamaţia şi pot provoca boli cardiovasculare.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 30 ianuarie 2017, 06:00
Cofeina blochează compușii nocivi şi are un efect tonic asupra organismului, la fel ca şi în cazul ceaiului sau unor băuturi energizante. Cercetările oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Stanford au arătat că persoanele care beau mai multe băuturi cu cofeină au avut niveluri mai scăzute de compuşi inflamatorii în sânge. Inflamaţiile vaselor de sânge provoacă rigidizarea acestora, ceea ce reprezintă un factor de risc pentru inimă. Inflamarea provoacă şi alte boli.
Mai mult de 90% dintre toate bolile netransmisibile ale îmbătrânirii sunt asociate cu inflamaţiile, a susţinut echipa de cercetători condusă de dr. David Furman. Principalul compus chimic nociv blocat de cofeină se numeşte interleukina-1-beta. Un alt compus caracteristic ciocolatei, teobromina, are și acesta proprietăți anti-inflamatorii, însă nu atât de puternice precum cofeina.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.