DigitALL: Becurile inteligente Philips Hue
Philips Hue este un set de 3 becuri inteligente care pot reda 16 milioane de culori și pot fi controlate de pe telefon.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 30 ianuarie 2017, 11:50
Becurile folosesc soclul E27, adica unul clasic. Pentru a funcționa, ele trebuie montate și pornite. Puterea unui bec este de 10W. Dar pentru că este vorba despre tehnologie LED la interior, aceste becuri de 10W au aceeași putere ca un bec clasic de 60W. Au o durată de viață de 25 de mii de ore si un ciclu de pornire/oprire de 50 de mii de ori.
Pentru a te bucura din plin de aceste becuri ai nevoie de o aplicație disponibilă pe iOS sau Android și o conexiune la internet. Conexiune la internet va fi opțională deoarece becurile folosesc tehnologia Bluetooth.
Philips Hue poate fi controlat și de la distanță, din orice alt loc de pe planetă.
Când intri în aplicație ai acces direct la becuri, poți regla rapid intensitatea lor sau poți să le oprești. Cu un click pe camera a cărei lumină dorești să o modifici, vei primi câteva scene prestabilite, însă ai posibilitatea să îți creezi și propria scenă folosind pozele din galeria foto. Aplicația va alege automat culoarea care predomină în poză, iar becurile vor încerca să redea acea culoare. De asemenea, poți seta fiecare bec în parte dacă intri în tab-ul Light.
Pentru a avea un somn cât mai plăcut, poți alege la ce ora să se stingă lumina în cameră, să îți ofere un joc de lumini relaxant sau ideal pentru citit. Dacă ai un pachet Apple HomeKit, Google Home, Nest, SmartThings sau Amazon Echo, poți sincroniza becurile cu acestea.
Sistemul acceptă și comenzi vocale prin Siri. Dacă dorești, poți conecta becurile la un televizor Philips cu AmbiLight. Astfel, becurile vor reda aceeași lumină ca televizorul.
În altă ordine de idei, trebuie să vă spun o știre interesantă. Oaspeții unui hotel din Austria au fost închiși în camere de către hackeri!
Romantik Seehotel Jägerwirt, un hotel de 4 stele din Austria, a fost atacat la începutul sezonului de ski de către hackeri. Aceștia au închis clienții în camere sau pe afară, blocând sistemul de închidere a ușilor. Pentru a deblocare, hackerii au cerut o recompensa de 1500 euro.
După ce conducerea hotelului a plătit recompensa în Bitcoins, monede din spațiul virtual, hackerii și-au ținut promisiunea.
Se pare că nu e prima oară când proprietarii hotelului pierd bani prin această metodă de șantaj. Mai mult, la ultimul atac hackerii au lasat o “portiță” în software pe care să-l poată ataca de câte ori doresc. Între timp, hotelul a schimbat toată infrastructura de hardware și software și, cel puțin o vreme, turiștii sunt în siguranță.
Alina Nechita
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.