Barman renumit în vizită la Cluj – Denzel Heath
Nu mă consider special, ci cred că am ceva diferit de oferit în acest domeniu.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 8 februarie 2017, 06:00 / actualizat: 8 februarie 2017, 8:08
Felul în care alcătuiesc mixurile de băuturi în cocktail are amprenta mea și este unic în lume. Particularitățile fac parte din ceea ce sunt. M-am obișnuit să le accept și nu să acționez în felul în acre lumea se așteaptă să o fac, în general.
Îmi place să îmi las amprenta pe creațiile mele și asta mă face diferit de alți barmani din lume și, evident, acest lucru i-a determinat pe alții să mă implice în turneul meu prin lume în care împărtășesc tehnica mea cu alți barmani. (Denzel Heath)
Denzel Heath a venit la Cluj Napoca pentru MasterClass-ul susţinut în cadrul proiectului #travellingbartender.
Denzel Heath este originar din Africa de Sud, stabilit in Dubai.
Renumitul barman este unul dintre juraţii World’s 50 Best Bars și a reprezentat Africa de Sud în finalele mondiale la unele dintre cele mai prestigioase competiţi în domeniu. Experiența sa din ultimii 16 ani de activitate îl face recunoscut ca unul dintre cei mai respectaţi barmani din lume.
M-am născut și am crescut în Africa de Sud. Am trăit pentru ceva vreme în New York și în Florida, iar acum locuiesc în Dubai. Am foarte des ocazia să lucrez în baruri, peste tot în lume. Luna viitoare, de exemplu, voi vizita 6 țări diferite în cadrul turneului meu.
Întreaga filosofie a ceea ce mă face deosebit stă în cuvântul ASSEGAI, este o suliță de luptă din cultura Zulu. Pe de-o parte este vorba despre ceva autentic african, iar pe de alta despre un vector, un simbol al deplasării înainte. Eu cred că mixologia africană, vorbind despre tendințele africane în băuturi merge înainte. Viziunea mea despre aceste amestecuri pe care le realizez este de a accepta infuențele culturii și moștenirii mele sud africane, a locului natal și de a folosi în avantajul meu mulțumind clienții. (Denzel Heath)
Adevăratul talent de barman nu constă în acuratețea cu care copiezi o rețetă, ba chiar una care este foarte diferită de cultura și locul în care te afli, ci poți fi un barman de succes dacă te pricepi să traduci originalitatea locului pe care îl reprezinți, într-un armonios amestec de arome și să fii autentic.
Este despre a pune o parte din ceea ce ești, în băuturile pe care le prepari. Nu înseamnă doar dragoste și pasiune, ci și rețete și ingredientele pe care le combini.
La acest masterclass voi folosi multe ingrediente originare din Africa de Sud. Sunt ingrediente pe care le găsești peste tot în lume, acum, dar care spun ceva despre trecutul acestei țări a despre locurile de aici.
Sunt cunoscut peste tot în lume pentru Cocktailul Lennox pe care l-am creat eu. (Denzel Heath)
Multă lume mă cunoaște drept Banana Man. Îmi place să creez cu ajutorul acestui fruct și să decorez cu el cocktailurile pe care le fac.
În urmă cu 10-12 ani lucram cu un italian la New York, un barman, Ralph Cenzano, în vârstă de 60 de ani. Timp de 2 ani am învățat de la el despre relația cu clienții, despre cum funcționează sistemul. Apoi a mai fost o persoană în viața mea, un pefect antreprenor de la care am învățat care este modul ideal pentru luminarea unui bar, decorarea lui astfel încât lumea să-și dorească să servească băuturi, pentru că în final, este vorba despre business. (Denzel Heath)
La Cluj Napoca, Denzel Heath a împărtășit viziunea sa despre răspândirea pasiunii pentru bar şi ospitalității în lume, despre cum să te laşi inspirat şi să inspiri la rândul tău din postura de #travellingbartender.
Alina Nechita
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.