Prime de mobilitate pentru şomeri
Un număr de 14 localităţi din judeţul Satu Mare (Acâș, Andrid, Căuaș, Craidorolț, Hodod, Medieşu Aurit, Pir, Pișcolt, Santău, Săuca, Socond, Terebești, Tiream şi Turulung) au fost incluse în Planul Național de Mobilitate a Forței de Muncă, în conformitate cu Ordonanța de Urgență a Guvernului 60/2016m care a modificat Legea 76/2002.
Articol editat de , 10 februarie 2017, 16:23
În comunicatul de presă din partea Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Satu Mare se arată că şomerii care au domiciliul sau reședința în cele 14 localităţi şi sunt înregistrați ca șomeri la AJOFM sau punctele teritoriale, şi care se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă de cel puțin 12 luni, pot să beneficieze de prime de mobilitate. Astfel, un șomer care își găseşte loc de muncă într-o localitate aflată la cel puțin 50 de km distanță, va beneficia de o primă de mobilitate de 12.500 de lei. Dacă persoana se mută împreună cu familia, prima de mobilitate este de 15.500 de lei. Jumătate din sumă este achitată la încadrarea în muncă, iar cealaltă jumătate după 12 luni.
În comunicatul de presă se atrage atenţia că nu trebuie confundate prima de mobilitate și prima de relocare. Cea de-a doua, în valoare maximă de 900 de lei, pe durata a 36 de luni, va fi acordată acelor persoane care sunt șomeri și care își găsesc de muncă într-o localitate aflată la cel puțin 50 de km de localitatea de reședință, dar nu locuiesc momentan în niciuna dintre localitățile menționate.
Stela Tudor
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.