Consumul de mezeluri, risc pentru sănătate
Consumul de mezeluri este strâns legat de majoritatea simptomelor de astm, riscul fiind crescut cu 76% pentru amatorii de astfel de produse.
Articol editat de cristina.rusu, 11 februarie 2017, 06:00
Consumul de şuncă, salam şi carne afumată poate creşte de patru ori simptomele de astm, indică rezultatele unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Institutul Naţional de Sănătate şi Cercetări Medicale din Franţa.
Mezelurile conțin nitriți, care ajută la conservarea lor și la păstrarea culorii îmbietoare a produselor.
Nitriţii pot duce la apariţia anumitor tipuri de cancer și inflamații ale tractului respirator.
Pentru a studia influența mezelurilor asupra astmului şi a ajunge la aceste concluzii, cercetătorii au urmărit timp de 7 ani starea de sănătate a aproape 1.000 de persoane, inclusiv circa 400 de astmatici.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.