Mai puține calorii după vârsta de 30 de ani
Nutriționiștii americani ne recomandă o reducere a aportului zilnic de calorii, după ce atingem vârsta de 30 de ani.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 12 februarie 2017, 06:00
O alimentație în exces, chiar dacă ea este una sănătoasă și corectă, după vârsta de 30 de ani, poate duce la apariția unor boli grave sau la îmbătrânirea precoce, susțin cercetătorii de la Universitatea din Wisconsin și cei ai Societății Naționale de Gerontologie din SUA.
Potrivit revistei Nature Communications, cercetătorii americani au desfășurat o serie de teste pe macaci, ale căror gene sunt în proporție de 93% identice cu cele ale omului. După cum s-a demonstrat ştiinţific, modul în care organismul reacţionează la alimentația zilnică se modifică, după vârsta de 30 de ani. Alimentele consumate în exces sunt capabile să provoace dezvoltarea unor maladii și chiar decesul prematur.
Cercetătorii recomandă reducerea aportului de calorii şi renunțarea la mesele din timpul serii și nopţii. Experții subliniază că aceste restricții sunt necesare, după ce atingem vârsta de 30 de ani. Potrivit unor studii recente, reducerea și impunerea de restricții în consumul alimentar zilnic poate ameliora calitatea vieții.
Potrivit studiilor efectuate de oamenii de ştiinţă de la Centrul de Cercetare Biomedicală Pennington din cadrul Universităţii de Stat din Louisiana, SUA, grație reducerii alimentației zilnice şi a aportului de calorii, la aproximativ 25% dintre persoanele care au luat parte la acest studiu s-a putut remarca scăderea greutăţii corporale, ameliorarea calităţii somnului, apariţia bunei dispoziții și ameliorarea funcţiilor vitale ale organismului.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.