Ascultă Radio România Cluj Live

Mai puține calorii după vârsta de 30 de ani

Nutriționiștii americani ne recomandă o reducere a aportului zilnic de calorii, după ce atingem vârsta de 30 de ani.

Mai puține calorii după vârsta de 30 de ani
Foto: Mai puține calorii după vârsta de 30 de ani

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 12 februarie 2017, 06:00

O alimentație în exces, chiar dacă ea este una sănătoasă și corectă, după vârsta de 30 de ani, poate duce la apariția unor boli grave sau la îmbătrânirea precoce, susțin cercetătorii de la Universitatea din Wisconsin și cei ai Societății Naționale de Gerontologie din SUA.

Potrivit revistei Nature Communications, cercetătorii americani au desfășurat o serie de teste pe macaci, ale căror gene sunt în proporție de 93% identice cu cele ale omului. După cum s-a demonstrat ştiinţific, modul în care organismul reacţionează la alimentația zilnică se modifică, după vârsta de 30 de ani. Alimentele consumate în exces sunt capabile să provoace dezvoltarea unor maladii și chiar decesul prematur.

Cercetătorii recomandă reducerea aportului de calorii şi renunțarea la mesele din timpul serii și nopţii. Experții subliniază că aceste restricții sunt necesare, după ce atingem vârsta de 30 de ani. Potrivit unor studii recente, reducerea și impunerea de restricții în consumul alimentar zilnic poate ameliora calitatea vieții.

Potrivit studiilor efectuate de oamenii de ştiinţă de la Centrul de Cercetare Biomedicală Pennington din cadrul Universităţii de Stat din Louisiana, SUA, grație reducerii alimentației zilnice şi a aportului de calorii, la aproximativ 25% dintre persoanele care au luat parte la acest studiu s-a putut remarca scăderea greutăţii corporale, ameliorarea calităţii somnului, apariţia bunei dispoziții și ameliorarea funcţiilor vitale ale organismului.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

 

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate