Alimente care provoacă aciditate gastrică
Gustul amărui sau acru în gură, eructațiile, senzațiile de arsură în gât sunt definite drept aciditate gastrică.
Articol editat de cristina.rusu, 13 februarie 2017, 06:00
Cel mai adesea, aceasta apare după consumul unor cantități mari de alimente și băuturi acide.
Ciocolata conţine cafeină și alte stimulente, cum ar fi teobromina, care cresc riscul de arsuri la stomac. Conținutul de grăsime de cacao din ciocolată este, de asemenea, o cauză a acidităţii.
Băuturile carbogazoase – bulele de carbonatare extind stomacul și cresc presiunea, contribuind la apariția acidităţii.
Alimentele prăjite – consumul acestora provoacă aciditate şi arsuri în stomac.
Fumatul și alcoolul – abuzul de tutun și alcool, în special de vin roșu și bere, contribuie la apariţia arsurilor la stomac.
Cafeina – nu există niciun pericol în consumul unei ceşti de cafea pe zi, însă amatorii de băuturi cu cafeină care beau zilnic câteva doze sunt expuşi riscului de arsuri la stomac.
Trebuie avut în vedere faptul că sensibilitatea la produsele alimentare variază foarte mult, iar unele persoane pot simţi o aciditate crescută și la consumul de ceapă, salată, pâine de secară, usturoi.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.