Ascultă Radio România Cluj Live

Alimente care provoacă aciditate gastrică

Gustul amărui sau acru în gură, eructațiile, senzațiile de arsură în gât sunt definite drept aciditate gastrică.

Alimente care provoacă aciditate gastrică

Articol editat de cristina.rusu, 13 februarie 2017, 06:00

Cel mai adesea, aceasta apare după consumul unor cantități mari de alimente și băuturi acide.

Ciocolata conţine cafeină și alte stimulente, cum ar fi teobromina, care cresc riscul de arsuri la stomac. Conținutul de grăsime de cacao din ciocolată este, de asemenea, o cauză a acidităţii.

Băuturile carbogazoase – bulele de carbonatare extind stomacul și cresc presiunea, contribuind la apariția acidităţii.

Alimentele prăjite – consumul acestora provoacă aciditate şi arsuri în stomac.

Fumatul și alcoolul – abuzul de tutun și alcool, în special de vin roșu și bere, contribuie la apariţia arsurilor la stomac.

Cafeina – nu există niciun pericol în consumul unei ceşti de cafea pe zi, însă amatorii de băuturi cu cafeină care beau zilnic câteva doze sunt expuşi riscului de arsuri la stomac.

Trebuie avut în vedere faptul că sensibilitatea la produsele alimentare variază foarte mult, iar unele persoane pot simţi o aciditate crescută și la consumul de ceapă, salată, pâine de secară, usturoi.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate