Alimentele în antichitate
Articol editat de cristina.rusu, 13 februarie 2017, 10:00
Alimentele au fost întotdeauna un simbol cultural al țărilor, continentelor și diferitelor perioade. În cele mai vechi timpuri, mâncarea a fost principala ocupaţie şi modalitate prin care populația antică şi-a format viața, mai ales în lumea greco-romană.
Aceste perioade antice au stat la baza descoperirii, producerii și distribuirii de produse alimentare în medicină, alimentație, identitate culturală, importante pentru factorii sociali, religioşi și politici.
Grecii și romanii erau nu numai filozofi și conducători de imperii, ci şi fermieri, comercianți și consumatori de produse alimentare.
Iată câteva lucruri interesante despre produsele alimentare din antichitate.
Semințele au fost o unitate majoră de negociere în relațiile comerciale, unele dintre acestea având valoarea aurului. Kinoa era extrem de populară în Peru. Cartofii violet și roz erau alimente de bază, dar şi leac pentru tratarea multor boli. Una dintre cele mai populare băuturi din cele mai vechi timpuri este Kombucha, un fel de ceai fermentat.
Principalele alimente romane au fost usturoiul, castravetele şi busuiocul. Regii și împărații au înțeles încă din antichitate proprietățile benefice ale spirulinei. Vechii regi considerau carnea de barză drept cea mai delicioasă.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.