Ascultă Radio România Cluj Live

Ceaiul verde și visele frumoase

Iubitorii de ceai verde nu se tem de tulburările de somn şi nici de coșmaruri, susțin cercetătorii japonezi.

Ceaiul verde și visele frumoase

Articol editat de cristina.rusu, 14 februarie 2017, 06:00

Ceaiul este una dintre băuturile preferate atât în sezonul rece, cât şi în sezonul cald în rândul unui număr considerabil de locuitori de pe glob, în mod special în rândul asiaticilor, cei care au creat un adevărat cult pentru consumul de ceai.

De aceea nu este deloc întâmplător faptul că anume experţii japonezi au efectuat un studiu, în cadrul căruia au stabilit care sunt efectele ceaiului asupra somnului şi au studiat neuropsihologia somnului şi a visurilor.

De menționat faptul că ceaiul conține un tanin special, care a fost administrat veacuri la rând ca medicament de către asiatici în medicina netradițională.

Această ‘licoare’ reduce de câteva ori posibilitatea de a visa urât în timpul nopții, relatează Рlanet Today.

După cum au mai specificat experţii japonezi, ceaiul verde are efecte pozitive asupra sănătății bărbaților, creşte capacitatea lor intelectuală și devin mult mai bine organizați, după un consum de ceai în mod frecvent. La aceste experimente au luat parte zeci de bărbați.

Ei au consumat zilnic ceai verde, iar medicii i-au monitorizat și au urmărit efectele pe care le are ceaiul asupra lor, în principal aminoacizii, L-Teanina obţinută din frunze de ceai verde și cofeina.

O singură ceașcă de ceai verde era capabilă să reducă oboseala la bărbați și să le crească capacitatea intelectuală și capacitatea de a da randament la muncă.

De asemenea, s-a constatat că ceaiul verde reduce dezvoltarea bolilor cardiovasculare, a cancerului, a maladiei Parkinson și a diabetului.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate