Ce e nou la Electric Castle, în ediţia 2017
Aproape 200 de artişi vor veni în acest an la Electric Castle, în perioada 12–16 iulie. Line-up-ul festivalului din 2017 cuprinde nume foarte cunoscute pe întreg globul: deadmau5, Trentemoller, House of Pain, Slaves, Sohn, Maceo Plex, Noisia `Outer Edges`, artişti din zone muzicale foarte diferite, o ediţie a diversităţii culturale şi muzicale.
Articol editat de Carmen Sas, 16 februarie 2017, 12:00 / actualizat: 20 februarie 2017, 10:41
Cred că este cel mai echilibrat line-up pe care l-am avut până acum la festival, spune Andi Vanca, dir. de comunicare al festivalului, invitat în emisiunea matinală de la Radio Cluj.
După 5 ediţii care au adunat sute de mii de oameni din toate colţurile ţării dar şi din sute de alte ţări din străinătate, ediţia 2017 pare a fi mult mai clar definită din punct de vedere muzical.
Ediţia din acest an se va întinde pe 23 de ha, va fi mai mare decât cea de anul trecut. Vom avea 9 scene, vor fi multe schimbări la nivel de infrastructură, vom avea două scene acoperite, 20.000 de mp de podea din plastic anti noroi, dacă putem spune aşa, şi vom exploata foarte mult zona de arte contemporane, teatru stradal, work-shop-uri muzicale sau de producţie audio-video, pentru a oferi o şi mai mare diversitate a activităţilor din timpul zilei, pentru ca oamenii să se bucure de ceea ce le oferă Electric Castle, asta, bine-nţeles, pe lângă muzica festivalului şi artiştii care vor urca pe scenă. (Andi Vanca, dir. de comunicare Electric Castle)
Electric Castle este un festival pentru oameni şi despre oameni, mai spune Andi Vanca, un festival care îşi doreşte să atragă public de toate vârstele, de aceea au şi fost gândite evenimentele sau punctele conexe momentelor de scenă.
Dacă bunicii sau părinţii noştri au nevoie de un argument ca să vină la Electric, le pot spune că au şansa să trăiască o poveste de 5 zile la un castel din Transilvania, unde găsesc muzică, teatru, arte contemporane dar şi mâncare foarte bună… . (Andi Vanca, dir. de comunicare Electric Castle)
Şi încă un aspect specific, cumva, doar lui Electric Castle: bonţidenii nu se plâng nici de gălăgia festivalului, nici de aglomeraţia care apare timp de câteva zile în comuna lor, nici de alte aspecte care ar putea să nu placă, la o primă privire, multora dintre noi.
Anul acesta vrem să implicăm şi mai mult comunitatea bonţideană, să o promovăm şi mai mult, avem chiar campanii în acest sens. Dar e important să spun că bonţidenii se bucură de acest eveniment, pentru că Electric Castle a reuşit să pună comunitatea lor pe hartă iar ea a devenit, iată, un obiectiv turistic; oamenii cazează participanţii la festival, le fac mâncare, deci este cumva şi un business pentru ei.
Un festival ofertant pentru toată lumea, plecând de la bonţideni până la turiştii sau publicul străin care vine la Electric Castle, impresionaţi de tot ce înseamnă acest festival. Iar pentru ca această a cincea ediţie să fie şi mai cunoscută decât precedentele sale şi să atragă cât mai multă lume din străinătate, organizatorii s-au gândit să demareze o campanie de promovare mult mai puternică şi peste graniţe.
Despre ploaie nu vorbim, pentru că ea a devenit, cumva, parte din festival! 🙂
Carmen Sas
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.