How to: Mămăliga pentru pescuit
Vremea se încălzește tot mai mult în această perioadă, iar gheața e de mult istorie. Tocmai de aceea, încetul cu încetul, pescarii se pregătesc de zile frumoase, pe malul apei, cu undița potrivită și cu momeala la îndemână. Una din cele mai adresate întrebări pe google anul trecut a fost însă „Cum se face mămăliga pentru pescuit?”, semn că nu mulți se descurcă la capitolul acesta. Iată însă că am găsit o rețetă de la un veteran în ale pescuitului.
Articol editat de , 19 februarie 2017, 06:00 / actualizat: 16 mai 2017, 17:00
Un utilizator al site-ului pescar.com folosește de ani de zile o rețetă simplă, care poate fi preparată în 20 de minute cu orice marcă de mălai, recomandată atât la pescuitul crapului cât și la pescuitul carasului.
MOD DE PREPARARE:
Măsurarea apei și a mălaiului se va face cu aceeași cană. Se pune o cană și jumătate de apă într-un vas și se măsoară o cană de mălai. Apa se va pune pe foc împreună cu 2 linguri de făina de grâu și trei linguri de mălai, alături de puțină sare. Vasul în care se va prepara mămăliga trebuie pus pe ochiul mare de la aragaz, cu flacăra dată la maxim. Trebuie amestecat din când în când cu o lingură de lemn pentru a nu se forma cocoloașe. În 5 – 7 minute amestecul va începe să se îngroașe. În acest moment se da flacăra la minim și vom turna restul de mălai fără să mai amestecăm. Dacă până acum totul e realizat corect, mălaiul ar trebui să plutească. Lăsăm să fiarbă la foc mic încă 15 – 20 minute, în funcție de cât de tare dorim să fie mămăliga. Luăm apoi vasul de pe foc și amestecăm bine conținutul folosind lingura de lemn. Următoarea operație constă în presarea mămăligii cu ajutorul lingurii umezite, după care vasul se va pune înapoi pe foc cu flacăra la minim. În momentul în care mămăliga se va umfla și va începe să se ridice de pe fundul vasului, trebuie tăiată de jur împrejur cu un cuțit umezit și apoi răsturnată pe un tocător din lemn.
Fir întins!
Cristina Bălău
Ascultă Radio Antena Sibiului online AICI.