Ascultă Radio România Cluj Live

Lista semințelor benefice pentru sănătate

Experții în nutriție au întocmit o listă cu semințe de fructe benefice pentru sănătate, printre acestea numărându-se seminţele de pepene, de lămâie, de kiwi, de papaya sau de avocado.

Lista semințelor benefice pentru sănătate

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 19 februarie 2017, 06:00 / actualizat: 20 februarie 2017, 10:39

În ceea ce priveşte semințele de pepene, experţii susţin că acestea sunt printre alimentele cele mai nutritive şi ajută la menţinerea unghiilor sănătoase şi a pielii. Acestea conţin zinc, fibre şi fier şi sunt o sursă bogată în acid oleic şi acid linoleic.

Semințele de lămâie sunt şi ele foarte benefice şi, pentru a ne menţine sănătatea, este suficient să înghițim una sau două, împreună cu suc sau salată. Sunt absolut inofensive și, în plus, conțin urme de acid salicilic, având un efect analgezic.

Seminţele de papaya, de asemenea, au un impact extraordinar asupra sănătății, experţii menţionând că acestea conţin un nivel ridicat de enzime proteolitice, cum ar fi papaina, care ajută la curăţarea corpului de paraziți și viermi.

Seminţe de kiwi, la rândul lor, sunt o sursă excelentă de acizi graşi Omega-3 şi vitamina E, previn constipaţia şi reduc riscul de boli de inimă şi colesterol ridicat.

Şi seminţele de afine sunt benefice pentru sănătate, acestea fiind bogate în acizi grași esențiali Omega-3 și Omega-6, în fibre dietetice, carotenoizi şi proteine. De asemenea, grăsimile polinesaturate din semințele de afine reduc riscul de boli de inimă.

În ceea ce priveşte seminţele de avocado, experţii afirmă că acestea au un nivel ridicat de fibre solubile şi antioxidanţi, fiind una dintre cele mai bune surse de potasiu. Conținutul ridicat de polifenoli din aceste seminţe ajută la scăderea tensiunii arteriale şi a colesterolului şi consolidează sistemul imunitar.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate