Povestea incredibilă de viaţă a lui Tibi Uşeriu, aşa cum nu te aşteptai…
Pe Tibi Uşeriu îl cunoaştem ca şi maratonistul ardelean care şi-a depăşit limitele odată cu câştigarea ultramaratonului de la cercul Polar , ca şi participant la cea mai solicitantă competiţie din europa: Turul Giganţilor din Alpi, ca şi temerarul care se întoarce în iadul de gheaţă al maratonului Arctic Ultra.
Articol editat de Carmen Sas, 20 februarie 2017, 16:59 / actualizat: 27 februarie 2017, 10:12
Ne place să credem că este prietenul Radio Cluj şi sperăm că, odată cu participările lui la emisiunile noastre, în direct pe 95,6 FM, a devenit şi prietenul vostru. Un om pe care cred că o ţară întreagă îl preţuieşte şi căruia cu toţii îi admirăm ambiţia, educaţia spartan sportivă, starea de sănătate dar şi modestia şi bunul simţ.
Dacă vă spun că Tibi Uşeriu îşi lansează cartea autobiografică „27 de paşi”, vă veţi gândi cu toţii că ne va împărtăşi experienţa lui la maratoanele la care a participat.
Ei bine, nu!
Cartea aceasta, „27 de paşi”, poate fi oricând scenariul unei producţii hollywoodiene de succes: Tibi Uşeriu a lucrat pentru unul dintre capii mafiei sârbeşti, a făcut închisoare pentru jaf şi tentativă de omor, a făcut parte din benzi periculoase care jefuiau magazine de bijuterii din Austria, a evadat din închisoare şi a fost reîncarcerat într-o închisoare de maximă siguranţă…
Dar a reuşit să lase toate astea în urmă, să se schimbe şi să ajungă un alt om. Cum a fost posibil acest lucru? L-a ajutat Alin, fratele său, care a dezvoltat planul social Tăşuleasa pentru Tibi, pentru ca el să îşi poată îngropa sau alunga toţi demonii, toate gândurile negre…
Multe alte detalii la fel de cutremurătoare vom afla citind paginile cărţii brutal de sincere, pe care Tibi a scris-o. O poveste despre abuz, nebunie, condamnare, ispăşire, răscumpărare şi, nu în ultimul rând, despre care este preţul alergării până la propriul capăt. (Tibi Uşeriu)
N-aş fi avut niciodată curajul să scriu despre mine chiar dacă am făcut pace cu acel Tibi din trecut. Până la urmă, totuşi, iată ce a ieşit. Din partea mea este un act de asumare completă şi sper din toată inima să fie un exemplu de aşa nu şi, în acelaşi timp, de aşa da, mai ales pentru cei mai tineri dintre noi care se pot lăsa duşi de val unde nu trebuie. Asta îmi doresc şi nimic mai mult. Până la urmă acesta este motivul pentru care am aşternut pe hârtie acele bucăţi din viaţa mea, să poată fi un exemplu negativ şi, în acelaşi timp, pozitiv.
La Tăşuleasa Social am învăţat că viaţa poate fi altfel, presărată de oameni frumoşi, generoşi, voluntari, sufletişti, oameni care au grijă unul de altul, oameni care nu ezită să ia o sapă în mâini şi să planteze o pădure acolo unde alţii cu sufletul negru au luat fără să lase ceva în loc. Oameni care fac fapte bune, scrie Tibi pe tasuleasasocial.ro.
Joi, 23 februarie, Tibi este invitatul nostru la Pulsul Zilei, între orele 13–15. Nu vreţi să rataţi o poveste cutremurătoare despre viaţă, aşa cum este ea de multe ori: extrem de dură dar fascinant de schimbătoare!
Miercuri, 22 februarie, Tibi lansează „27 de paşi” la Bistriţa iar joi, cartea va fi lansată şi la Cluj dar povestită în detaliu, aşa cum vă spuneam, la Radio Cluj!
Carmen Sas
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.