Sigheteanca Oana Mariş îşi dăruieşte ziua de naştere!
Tuturor ne place să zâmbim, să ne simțim bine și mai ales să primim cadouri. Dar oare câți dintre noi, în viață, aleg să ajute pe cineva să zâmbească sau să trăiască mai bine. Dar să-și dăruiască cadourile ? Într-adevăr, sunt mai puțini, dar sunt un exemplu pentru noi toți.
Articol editat de cristina.rusu, 20 februarie 2017, 09:53 / actualizat: 20 februarie 2017, 16:46
Oana Mariș este o elevă cunoscută și apreciată pentru atitudinea ei hotărâtă față de școală, activitățile cultural-educaționale dar și viață. Știe ce vrea și face în fiecare zi câte ceva să obțină. De asemenea, știe și ce vor alții, dar mai important, de ce au nevoie alții să fie fericiți și împliniți.
Oana este cunoscută pentru implicarea sa în diferite evenimente și activități. Anul acesta însă, de ziua ei Oana s-a hotărât să-și doneze cadourile. Cum ? Foarte simplu:
Am fost întrebată de către părinți și prieteni, ce îmi doresc de ziua mea? Și am spus că vreau să fac un bine. Am căutat pe internet să văd cum pot să fac acest lucru. Așadar, am hotărât să-mi donez ziua de naștere, pentru că nimic nu este mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor.
Împreună dăm șanse copiilor cu autism! este un proiect care a determinat-o pe Oana să se implice încă o data într-o cauză nobilă:
Scopul proiectul “Împreună dăm şanse copiilor cu autism!” este să asigurăm continuarea terapiei personalizate pentru cei 120 de copii cu autism şi alte tulburări de dezvoltare din judeţele Maramureş, Sălaj şi Satu Mare.
Copiii cu autism au nevoie de abordări diverse şi personalizate pentru a dezvolta abilităţi de comunicare, autoservire, cognitive şi de socializare, adică abilităţi de viaţă independent.
Recuperarea copilului cu TSA (tulburari din spectrul autist) presupune un program care-l stimulează permanent şi-l motivează să îşi atingă potenţialul maxim şi chiar să se autodepăşească şi presupune lucrul pe program strict personalizat, în regim de unu la unu, pe ţinte foarte clar stabilite, a căror evoluţie este înregistrată constant, dar şi activităţi de grup şi ieşiri în comunitate care ajută copilul să-şi dezvolte abilităţi de socializare crescând astfel şansele copilului pentru integrare.
Este important pentru părinţii copiilor din Centrul de Zi să ştie că va exista o continuitate în recuperarea copilului, că Asociaţia va putea oferi servicii copiilor lor atâta timp cât ei vor avea nevoie.
Fiecare donație de 100 de RON poate acoperi costul a patru ore de recuperare personalizata per copil.
Recuperarea copiilor cu autism este una de durată, şansele lor la o viaţă independentă depind foarte mult de informare, ajutor şi acceptare din partea tuturor.„ informează Asociația Autism Baia Mare.
O sumă mică, nesemnificativă pentru noi, poate face o diferență uriașă în viața acestor copii.
„Cel mai frumos dar pe care mi l-ar putea face oricine este să fie alături de mine, iar în loc să-mi facă un cadou, să-mi cumpere ciocolată, flori, să doneze bănuții acestei cauze, pentru că, împreună suntem mai buni. „
Fiecare dintre noi poate contribui la o lume mai bună. Site-ul galantom.ro ne oferă șansa să ne dăruim ziua de naștere pentru o cauză nobilă !
Mihaela Botiz
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.