Studiu: Rolul cerealelor integrale în metabolism
Cerealele integrale ajută la reducerea numărului de calorii absorbite şi la accelerarea metabolismului, susţine autorul unui studiu în acest sens, Carl Philip, de la Universitatea Tufts din Boston.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 20 februarie 2017, 06:00
Cerealele integrale conțin aproximativ de două ori mai multă fibră decât cele rafinate.
Alte studii demonstrează că persoanele care preferă cerealele integrale sunt mai slabe și au mai puțin ţesut adipos. Aceste studii nu au făcut, însă, distincție între efectele exercițiilor fizice regulate și o alimentație sănătoasă.
În noul studiu, voluntarii nu trebuie să slăbească, doar să urmeze o dietă strictă. Participanţii la cercetare au avut vârste cuprinse între 40 și 65 de ani. În timpul primelor două săptămâni, ei au consumat aceeași mâncare, iar cercetătorii au calculat nevoile lor individuale, pentru a le menţine greutatea. Apoi, o parte dintre aceştia au consumat doar alimente integrale în totalitate, iar altă parte, doar alimente rafinate, în condiţiile unei activităţi fizice obișnuite.
Deficitul de energie al persoanelor care consumă cereale integrale în comparaţie cu cei care consumă alimente rafinate este egal cu caloriile arse în cazul unui mers rapid pe jos, în jur de 20-30 de minute, a fost concluzia cercetării.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.