Ascultă Radio România Cluj Live

Studiu: Rolul cerealelor integrale în metabolism

Cerealele integrale ajută la reducerea numărului de calorii absorbite şi la accelerarea metabolismului, susţine autorul unui studiu în acest sens, Carl Philip, de la Universitatea Tufts din Boston.

Studiu: Rolul cerealelor integrale în metabolism

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 20 februarie 2017, 06:00

Cerealele integrale conțin aproximativ de două ori mai multă fibră decât cele rafinate.

Alte studii demonstrează că persoanele care preferă cerealele integrale sunt mai slabe și au mai puțin ţesut adipos. Aceste studii nu au făcut, însă, distincție între efectele exercițiilor fizice regulate și o alimentație sănătoasă.

În noul studiu, voluntarii nu trebuie să slăbească, doar să urmeze o dietă strictă. Participanţii la cercetare au avut vârste cuprinse între 40 și 65 de ani. În timpul primelor două săptămâni, ei au consumat aceeași mâncare, iar cercetătorii au calculat nevoile lor individuale, pentru a le menţine greutatea. Apoi, o parte dintre aceştia au consumat doar alimente integrale în totalitate, iar altă parte, doar alimente rafinate, în condiţiile unei activităţi fizice obișnuite.

Deficitul de energie al persoanelor care consumă cereale integrale în comparaţie cu cei care consumă alimente rafinate este egal cu caloriile arse în cazul unui mers rapid pe jos, în jur de 20-30 de minute, a fost concluzia cercetării.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate