Ascultă Radio România Cluj Live

Beneficiile ceaiului verde în bolile măduvei osoase

Există mai multe efecte pozitive ale consumului de ceai verde. El scade riscul de boli cardiovasculare, cancer şi ajută la reducerea greutății.

Beneficiile ceaiului verde în bolile măduvei osoase

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 5 martie 2017, 06:00

Oamenii de ştiinţă americani şi colegii lor din Germania au constatat că, în plus, ceaiul verde este bun pentru persoanele cu mielom multiplu şi amiloidoză – patologii potenţial letale ale măduvei osoase.

Cercetătorii au făcut descoperirea în timp ce au studiat compusul epigallocatechin 3 gallate (EGCG), conținut în ceaiul verde. Ei au descoperit că acest compus are un efect benefic asupra pacienților care suferă de mielom multiplu şi amiloidoză.

Amiloidoza este o afecţiune caracterizată prin depunerea de proteine fibroase, insolubile, denumite amiloid, la nivelul organelor şi ţesuturilor, în spațiul extracelular. Aceste depuneri insolubile se pot acumula în diferite organe, cum ar fi inima și rinichii. Studiul a constatat că EGCG transformă lanțurile ușoare de amiloid, prevenind acumularea lor. EGCG nu este toxic și nu formează structuri fibrilare, susţin cercetătorii.

Un efect similar a fost observat în studiile privind efectele EGCG asupra unor boli precum Parkinson şi Alzheimer.

 

RADOR

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate