Beneficiile ceaiului verde în bolile măduvei osoase
Există mai multe efecte pozitive ale consumului de ceai verde. El scade riscul de boli cardiovasculare, cancer şi ajută la reducerea greutății.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 5 martie 2017, 06:00
Oamenii de ştiinţă americani şi colegii lor din Germania au constatat că, în plus, ceaiul verde este bun pentru persoanele cu mielom multiplu şi amiloidoză – patologii potenţial letale ale măduvei osoase.
Cercetătorii au făcut descoperirea în timp ce au studiat compusul epigallocatechin 3 gallate (EGCG), conținut în ceaiul verde. Ei au descoperit că acest compus are un efect benefic asupra pacienților care suferă de mielom multiplu şi amiloidoză.
Amiloidoza este o afecţiune caracterizată prin depunerea de proteine fibroase, insolubile, denumite amiloid, la nivelul organelor şi ţesuturilor, în spațiul extracelular. Aceste depuneri insolubile se pot acumula în diferite organe, cum ar fi inima și rinichii. Studiul a constatat că EGCG transformă lanțurile ușoare de amiloid, prevenind acumularea lor. EGCG nu este toxic și nu formează structuri fibrilare, susţin cercetătorii.
Un efect similar a fost observat în studiile privind efectele EGCG asupra unor boli precum Parkinson şi Alzheimer.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.