Ingredientul secret care sporește calitatea cafelei
Oamenii de ştiinţă recomandă adăugarea de cacao în cafea. Potrivit afirmaţiilor lor, astfel cafeaua devine mult mai benefică organismului: îi va creşte tăria şi va calma nervii.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 12 martie 2017, 06:00
Cercetătorii au efectuat un experiment, în timpul căruia au comparat efectele a patru băuturi calde la un grup de voluntari. Una din băuturi a fost cafea cu cacao, a doua – cafea simplă, a treia – doar cacao, iar ultima a jucat rol de placebo. La final s-a constatat că o reacţie favorabilă s-a înregistrat la participanţii care au băut cacao, însă rezultate şi mai bune au avut cei care au băut cafea cu cacao.
Potrivit oamenilor de ştiinţă, cacao a redus efectul secundar al cofeinei – nervozitatea. De asemenea, cacao măreşte fluxul de sânge spre creier, fapt ce crește atenția și îmbunătățește capacitatea de învățare. Rezultatele cele mai slabe l-au avut participanţii care au băut cafea simplă, în cazul lor înrăutăţindu-se starea de spirit şi crescând nervozitatea, informează MED daily.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.