Neanderthalienii se tratau cu antibiotice și aspirină
Oamenii de știință au descoperit pe dinții neanderthalienilor urme de ciuperci și plante care sunt surse naturale de aspirină şi penicilină.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 13 martie 2017, 10:00
Rezultatele cercetării au fost publicate în revista Nature. În cadrul studiului, cercetătorii au examinat dinţii oamenilor din vechime, care conțin ADN-ul de alimente de animale și plante pe care le mâncau oamenii din Neanderthal. Ca rezultat al studiului s-a stabilit că oamenilor de Neanderthal, care au trăit în locurile în care se află în prezent Belgia, foloseau drept hrană rinoceri de peșteri și oi sălbatice. Pe de altă parte, cei care au locuit pe teritoriul actual al Spaniei preferau muguri de pin, mușchi și ciuperci.
ADN-ul din plop (care conţine acid salicilic, un ingredient activ al aspirinei) și ciuperca Penicillium (precursorul penicilinei) au fost descoperite în dinții unor oameni din Neanderthal. Oamenii de ştiinţă au speculat că neanderthalienii au încercat să trateze abcese dentare și infecții ale stomacului cauzate de bacteria Enterocytozoon bieneusi.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.