Cât de mult putem proteja drepturile de autor în cazul fotografiei?
Protecția drepturilor de autor, în special în cazul fotografiilor, dar și la ce riscuri de supunem atunci când preluăm imagini abuziv au fost subiectele principale ale conferinței organizate de Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, Facultatea de Drept din Cluj Napoca.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 24 martie 2017, 13:48
Dreptul la imagine. Portretul a fost o conferință care a inclus workshopuri, videoproiecție, prezentare de aparate foto profesionale, dar și o expoziție cu lucrări realizate de studenți.
Preluarea abuzivă a imaginilor constituie, cel mai adesea, infracțiune, explică conf. univ. dr. Paul Popovici de la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, Facultatea de Drept din Cluj Napoca.
În momentul în care dăm drumul unei creații, în lumea reală sau virtuală, ca artist sau doar autor, trebuie să fii conștient că nu ai la dispoziție foarte multe unelte pentru a urmări o posibilă preluare a acesteia. Așteptările tale ca artist sau doar simplu autor, contează foarte mult am aflat de la Prof. univ. dr. Dorel Găină, de la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca.
Evenimentul „Dreptul la imagine. Portretul”, i-a avut ca parteneri, pe lângă Radio Cluj, pe Asociația Profesioniștilor în Imagine; Centrul de Imagine al Facultății de Teologie Ortodoxă (Universitatea „Babeș-Bolyai”); Asociația Științifică de Dreptul Proprietății Intelectuale; Revista Română de Dreptul Proprietății Intelectuale; Pergam. Societatea Autorilor și Editorilor Români de Opere Științifice; Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare şi Incluziune Socială și Universul Juridic.
Alina Nechita
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.