Eveniment special la Cluj-Napoca: înmânarea Drapelului de luptă
Ziua în care ţi se înmânează Drapelul unităţii este cea mai importantă zi pentru istoria unei unităţi militare sau civile. Noi nu suntem o unitate militară, dar suntem totuşi o instituţie civilă care poartă uniformă şi Drapelul unităţii reprezintă cel mai important însemn pe care noi îl avem. Se şi spune, de fapt, că în momentul în care ţi se fură drapelul, unitatea se desfiinţează. (şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, comisarul şef Ciprian Miron)
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 24 martie 2017, 16:07
Împlinirea a 195 de ani de la înfiinţarea Poliţiei române a reprezentat pentru Inspectoratul Judeţean Cluj un eveniment special, deoarece i-a fost înmânat Drapelul de luptă. Odată cu acesta, poliţiştii clujeni au primit, în premieră, şi un însemn specific, pe care îl vor purta pe braţ şi care va arăta că sunt parte a acestui inspectorat.
Şeful Inspectoratului de poliţie Cluj, comisarul şef Ciprian Miron, recunoaşte că întreg ceremonialul militar i-a dat mari emoţii:
Sper că ceremonialul le-a plăcut tuturor celor prezenţi. Am repetat vreo două săptămâni ca să putem să ajungem la această performanţă, pentru că nu suntem neapărat o unitate militară. Dar, sper că n-am dezamăgit şi spectatorii au fost mulţumiţi de festivitate. (comisarul şef Ciprian Miron)
Până la urmă, emoţiile comandantului nu au fost întemeiate, pentru că momentul înmânării Drapelului de luptă şi parada militară care a urmat i-au încântat pe toţi cei prezenţi:
– Cel mai mult mi-a plăcut parada. Incredibilă! Foarte mult mi-a plăcut.
– Şi mie mi-a plăcut parada!, au exclamat doi dintre copiii din mulţime.
– Poliţiştii! Ăia în negru mi-au plăcut.
– Adică mascaţii.
– Da, mascaţii. Fiindcă îs puternici.
– Şi pentru că au avut arme; s-au completat alţi copii care au asistat la ceremonial.
Dar, când a venit vorba despre o eventuală carieră în poliţie, răspunsurile copiilor au fost mult mai diversificate:
– Ăăăă… Nu. Sau poate că mi-ar plăcea, dar încă nu m-am gândit ce o să mă fac.
– Eu chiar asta mă fac: poliţist!
– Eu vreau jandarm!
Mihai Miclăuş
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.