Ascultă Radio România Cluj Live

Cum rezistăm tentației de a mânca ciocolată?

Cercetătorii de la Flinders University din Australia recomandă pasionaţilor de ciocolată ca în cazul în care doresc să reziste tentaţiei, să îşi imagineze o pădure.

ciocolata

Articol editat de cristina.rusu, 25 martie 2017, 06:00

Trucul funcționează impecabil.

Pofta de ciocolată își are rădăcinile în primul rând în imaginația noastră, susţin oamenii de ştiinţă din echipa care a constatat experimental că distragerea atenției cognitive suprimă imaginile și asociațiile cu ciocolata din mintea noastră şi, prin aceasta, este declinată şi pofta de dulce.

Potrivit oamenilor de știință australieni, cel mai eficient este să ne imaginăm o pădure, chiar de la primul gând îndreptat spre tableta de ciocolată.

Astfel, pofta de ciocolată nu va fi în măsură „să câștige” mai multă putere.

Echipa de la Universitatea Flinders a explorat modul în care gândurile noastre inițiale sunt multiplicate și exagerate în mintea noastră.

Experimentele au fost realizate cu ajutorul a 94 de femei care au experimentat pofte puternice pentru ciocolată.

Când au fost redirecționate gândurile poftei și au fost stimulate cu alte imagini – cum ar fi un clip video cu o plimbare în pădure – pofta a dispărut.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate