HOW TO prăjitura de primăvară
Ce poate fi mai frumos decât o zi plăcută și călduroasă de primăvară? Știu eu! Prăjitura perfectă, răcoritoare și gustoasă. Iulia Andraș este pasionată de gătit și a găsit rețeta perfectă, pe care a împărtășit-o cu noi.
Articol editat de , 25 martie 2017, 06:00 / actualizat: 16 mai 2017, 17:00
Pentru că tot a venit primăvara, iar dragele noastre căpșuni sunt și ele la început de sezon, cu mult entuziasm și un strop de magie, vă voi îndruma spre un desert minunat. Eu am optat pentru un tort de înghețată, pe care puteți în schimb să îl păstrați și la frigider, dacă doriți o textură mai cremoasă.
Scoatem din dulap tava cu pereți detașabili, fărâmițăm câțiva din biscuiții noștri preferați, apoi îi amestecăm cu untul pe care l-am încălzit în prealabil, până când ajungem la o distribuire uniformă a untului. Apăsăm cu podul palmei ca să obținem crusta perfect întinsă și nivelată a tortului nostru.
Pentru cremă am folosit iaurt grecesc pe care l-am îndulcit cu miere după gust, la care am adăugat frișcă, pentru a obține o cremă ușor pufoasă. Puteți să înlocuiți iaurtul cu mascarpone, în cazul în care o cremă ușor acrișoară nu este pe gustul vostru.
Glazura va fi evident din căpșuni. Tăiem cubulețe câteva căpșuni pe care le amestecăm din nou cu miere. În momentul în care se va ajunge la punctul de fierbere, adăugăm 2-3 pliculețe de gelatină sub formă de praf. Cu un blender sau cu o furculiță zdrobim bucățelele de căpșuni până când întreaga compoziție va arăta asemenea unui piure. Lăsăm glazura la răcit 2-3 minute, iar apoi o turnăm peste tortul care a stat la frigider până în acest moment.
Lăsăm tortul la frigider sau la congelator încă 10 minute, apoi ornăm tortul după preferințe.
Poftă bună!
Cristina Bălău
Ascultă Radio Antena Sibiului online AICI.