Regula celor cinci secunde nu este un mit
Profesorul Anthony Hilton de la Universitatea Aston din Birmingham, Anglia, a dovedit că așa-numita regulă a celor cinci secunde nu este un mit.
Articol editat de cristina.rusu, 25 martie 2017, 15:00
Această regulă spune că alimentele căzute pe jos pot fi consumate, în cazul în care acestea sunt ridicate în 5 secunde.
Explicaţia constă în faptul că microbii care pot trece în produsele alimentare căzute pe jos sunt atât de puțini, încât vor fi distruşi de sucul gastric.
Evident, nu trebuie consumate produse alimentare pe care s-a aşezat un strat de murdărie, a susţinut Hilton.
Dar, din punct de vedere științific, în cazul în care nu există semne vizibile de contaminare, probabilitatea ca bacterii dăunătoare să pătrundă în mâncare în câteva secunde este foarte mică, a adăugat acesta.
Mai mult decât atât, profesorul precizează că există totuşi riscuri asociate cu consumul de alimente căzute la pământ.
Acest lucru nu înseamnă că germenii nu trec de pe jos în mâncare, a spus omul de știință. Hilton a făcut un sondajul cu participarea a 2.000 de persoane.
79% dintre acestea au declarat că nu au nimic împotrivă să consume hrană căzută pe jos și că au făcut de mai multe ori acest lucru.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.