Cum scăpăm de stres cu ajutorul legumelor
Riscul de stres scade cu 12% la persoanele care consumă trei sau patru porții pe zi, comparativ cu cei care mănâncă doar o porție sau mai puțin, susțin cercetătorii australieni.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 26 martie 2017, 06:00
La persoanele care mănâncă cinci până la șapte porții pe zi, stresul se micşorează cu 23%. Beneficiul legumelor este chiar mai mare în cazul femeilor, riscul de stres scăzând cu 18%, la un consum de trei până la patru porţii pe zi.
Fructele nu reduc nivelul de stres aşa cum o fac legumele.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Sydney au efectuat studiul cu participarea a 60.000 de australieni în vârstă de peste 45 de ani. Aceştia au indicat cantitatea de fructe și legume consumate, precum și factorii legaţi de stilul de viață și de stresul psihologic în perioada cuprinsă între 2006 și 2008 și în 2010.
Studiile anterioare au descoperit ca persoanele care consumă mai multe fructe şi legume suferă mai puțin de depresie.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.