Bucatele minunate ale elevilor din Bistrița-Năsăud
Liceul Tehnologic Agricol din Bistrița a găzduit marți, 28 martie, ediția a XIII-a a evenimentului “Tradițional românesc în Europa multiculturală”.
Articol editat de cristina.rusu, 28 martie 2017, 17:38
Evenimentul, organizat de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, prin Centrul Europe Direct Bistrița și Liceul Tehnologic Agricol Bistrița, și-a propus sensibilizarea tinerilor cu privire la valorile europene, promovarea unității și conservării diversității în cadrul Uniunii Europene.
Elevii mai multor școli din județul Bistrița-Năsăud au promovat elemente culturale tradiționale de Paște – produse culinare specifice unor zone din județul Bistrița-Năsăud, pe care le-au expus în fața publicului, iar organizatorii au premiat cele mai bune bucate gătite de elevi.
Am pregătit multe bucate, printre care gogoașe cu dovlecel, tare, tare bune, lipie, drob de miel, pască și altele. Româncă fiind, cred că bucatele noastre sunt cele mai bune din Europa! ne-a declarat Sergiana Popârțac, elevă în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Livezile.
Elevii au fost ajutați și de părinții lor la prepararea bucatelor cu care au venit astăzi la acest eveniment.
Fetele au făcut ceea ce era mai ușor, restul am făcut eu, că-s mai bătrână! Bucatele acestea au în ele toată dragostea și bunătatea de care oamenii trebuie să dea dovadă în această perioadă, de Post, ne-a spus Veronica Trișcă, din Livezile.
Conducerea CCI Bistrița-Năsăud se gândește acum și la organizarea evenimentului „Tradițional românesc în Europa multiculturală” într-o țară europeană unde sunt și comunități puternice de români.
Florin Săsărman
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.