Verificări comparative privind calitatea produselor alimentare
Pe piaţa alimentelor din Europa se aplică standarde duble.
Articol editat de , 30 martie 2017, 17:28
În 70 la sută din cazuri s-au constatat diferenţe de calitate a produselor vândute în Ungaria faţă de cele comercializate în vestul Europei.
Constatarea aparţine autorităţilor ungare, care au finalizat noile verificări comparative privind calitatea produselor alimentare.
Cu detalii, corespondentul Radio România la Budapesta, Emil Groza:
Ministrul ungar al Agriculturii Sandor Fazekas a precizat că verificările au vizat aproximativ 100 de produse comercializate în Ungaria, Italia și Austria și s-a stabilit că în 70 la sută din cazuri au existat diferențe mai mici sau mai mari privind calitatea acestora, în general în detrimentul consumatorilor ungari.
Sandor Fazekas a afirmat că este vorba despre un fenomen recurent, companiile multinaționale folosind ingrediente de calitate mai slabă, mai puține elemente naturale și mai mulți amelioratori de gust pentru produsele distribuite pe piața ungară.
Ministrul ungar al Agriculturii a mai spus că rezultatele verificărilor vor fi trimise autorităților de specialitate de la Bruxelles și se va cere elaborarea unor reglementări la nivelul Uniunii Europene. (Emil Groza)
Redacţia
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.