Usturoiul nu trebuie să ne lipsească din casă!
Consumul zilnic de usturoi contribuie la întărirea imunităţii și ne ajută să menținem inima sănătoasă, au anunțat cercetătorii americani, în urma unui studiu destul de îndelungat.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 3 aprilie 2017, 06:00
În timpul studiului, cercetătorii au extras din usturoi substanța Diallyl trisulfide (DATS), care contribuie la creșterea vitezei de refacere a celulelor mușchilor cardiaci. Cobailor de laborator, care sufereau de boli de inimă, li s-a administrat DATS. După această cură, gradul de îmbolnăvire al cobailor a scăzut simțitor, de circa două treimi (66%). Experimentele au mai arătat că usturoiul are efecte miraculoase asupra circulației sanguine, reduce colesterolul din organism și are efecte miraculoase asupra sistemului cardiac al organismului, relatează Vista News.
Potrivit unor noi descoperiri, usturoiul depășește la capitolul eficiență numeroase antibiotice pentru că bacteriile din organism nu devin imune la acest aliment. Printre alimentele care sunt capabile să depășească antibioticele la capitolul eficiență sunt: extractul din sâmbure de rodie, echinaceea, propolisul, vitamina C, uleiul de oregano, extractul din frunzele de măslin şi planta Astragalus originară din China.
Studiile efectuate despre consumul frecvent de usturoi arată că cei ce suferă de artrită, reumatism, nevralgie, cistită sau au dureri de urechi îşi găsesc alinarea sau chiar vindecarea folosind usturoi, consumat în stare pură sau sub formă de ulei/tinctură sau chiar praf.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.