Ascultă Radio România Cluj Live

Prânzul la restaurant crește riscul de a mânca nesănătos

Cercetătorii americani de la Universitatea Pittsburgh, oraș în Pennsylvania, Statele Unite, susțin că singura metodă eficientă de a slăbi este o alimentație corectă și renunțarea la semipreparate și la mâncarea preparată în restaurante.

Prânzul la restaurant crește riscul de a mânca nesănătos

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 7 aprilie 2017, 06:00

Cercetătorii americani în nutriție le recomandă insistent celor care doresc să slăbească să înceteze să consume mâncare preparată în restaurante și să renunțe la mâncarea de tip fast-food. Oamenii de știință americani mai susțin că alimentele propuse de bucătăriile restaurantelor conțin, de regulă, mai multă sare, zahăr, grăsimi și adaosuri de arome sintetice. Potrivit medicilor nutriționiști, un prânz cu prietenii la restaurant crește cu 60% riscul de a ne alimenta nesănătos, iar în cazul în care o persoană cumpără semipreparate acest risc crește cu 50%.

Experții au monitorizat, pe parcursul unui an, alimentația a 150 de pacienți cu exces de greutate corporală. Voluntarilor le-a fost prescris un regim alimentar ce conținea o cantitate redusă de calorii. Medicii au monitorizat unde, când și cum încălcau aceştia normele alimentare impuse. În cele din urmă au constatat, că obiceiul de a mânca în oraș are o legătură strânsă întotdeauna cu alimentația nerațională. Anume în restaurante și cantine oamenii mănâncă mult mai mult și consumă ingrediente toxice pentru organism, relatează MedikForum. De asemenea, atunci când se comandă mâncare de acasă pe internet creștere riscul apariţiei obezităţii.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate