Prânzul la restaurant crește riscul de a mânca nesănătos
Cercetătorii americani de la Universitatea Pittsburgh, oraș în Pennsylvania, Statele Unite, susțin că singura metodă eficientă de a slăbi este o alimentație corectă și renunțarea la semipreparate și la mâncarea preparată în restaurante.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 7 aprilie 2017, 06:00
Cercetătorii americani în nutriție le recomandă insistent celor care doresc să slăbească să înceteze să consume mâncare preparată în restaurante și să renunțe la mâncarea de tip fast-food. Oamenii de știință americani mai susțin că alimentele propuse de bucătăriile restaurantelor conțin, de regulă, mai multă sare, zahăr, grăsimi și adaosuri de arome sintetice. Potrivit medicilor nutriționiști, un prânz cu prietenii la restaurant crește cu 60% riscul de a ne alimenta nesănătos, iar în cazul în care o persoană cumpără semipreparate acest risc crește cu 50%.
Experții au monitorizat, pe parcursul unui an, alimentația a 150 de pacienți cu exces de greutate corporală. Voluntarilor le-a fost prescris un regim alimentar ce conținea o cantitate redusă de calorii. Medicii au monitorizat unde, când și cum încălcau aceştia normele alimentare impuse. În cele din urmă au constatat, că obiceiul de a mânca în oraș are o legătură strânsă întotdeauna cu alimentația nerațională. Anume în restaurante și cantine oamenii mănâncă mult mai mult și consumă ingrediente toxice pentru organism, relatează MedikForum. De asemenea, atunci când se comandă mâncare de acasă pe internet creștere riscul apariţiei obezităţii.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.