Alimente care ajută la prevenirea alergiilor
În prezent, medicina tratează multe alergii – la praf, alimente, băuturi, animale și alte substanțe din mediul înconjurător. De obicei, alergiile sunt de scurtă durată şi trec repede.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 10 aprilie 2017, 06:00
Simptomele neplăcute pot fi tratate prin diferite metode, însă există alimente care îmbunătăţesc starea generală a organismului și ar putea ameliora unele simptome. Iată câteva dintre acestea: ceapă, ardei, pătrunjel – conțin quercetin, un produs chimic natural din plante și reduc histaminele, o parte a reacțiilor alergice.
Kiwi – fructele bogate în vitamina C. Toate citricele care conţin vitamina C reduc histaminele.
Ananasul – conține o enzimă numită bromelină care reduce iritația și reacțiile alergice.
Ton, somon, macrou și tot ceea ce conține Omega-3 – un studiu efectuat în Japonia a constatat că femeile care mănâncă mai mult pește suferă mai rar de rinită alergică.
Chefirul – acesta conține probiotice. Ele sunt bune pentru întregul organism și bacteriile care trăiesc în intestine.
Varza murată este, de asemenea, o sursă bună de probiotice.
Mierea – o cantitate mică de miere poate ajuta la reducerea unor alergii.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.