Reguli pentru vânzarea și sacrificarea mieilor
Articol editat de Camelia Velțan, 10 aprilie 2017, 12:43 / actualizat: 10 aprilie 2017, 14:56
În județul Bistrița-Năsăud doar Primăria Bistrița a solicitat autorizarea unui spațiu pentru sacrificarea mieilor, care va fi deschis începând de miercuri, 12 aprilie.
În județ există și trei abatoare autorizate pentru sacrificarea animalelor, iar carnea mieilor sacrificați în gospodării trebuie consumată doar de către proprietarii acestora.
Pentru consumul propriu, fiecare își asumă responsabilitatea atunci cand își sacrifică un miel. În astfel de cazuri este obligatorie consumarea cărnii de miel doar în gospodăria respectivă. (Ioan Bogolin, dir ex DSVSA Bistrița-Năsăud)
Proprietarii de ovine sau caprine își vor putea vinde mieii doar în târgurile autorizate, la abatoare sau la punctul de sacrificare din Bistrița, sancțiunile pentru cei care încalcă prevederile legii fiind cuprinse între 600 lei și câteva mii de lei.
DSVSA recomandă populației să achiziționeze miei sau carne de miel doar din locuri autorizate.
Florin Săsărman
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.