Meniu de poveste, la Palatul Brukenthal din Avrig
Palatul Brukentahl din Avrig anunță noul meniu de sezon, pe care bucătarii fostei Reședinte de Vară a baronului Samuel von Brukenthal l-au pregătit special pentru perioada următoare.
Articol editat de , 10 aprilie 2017, 23:29 / actualizat: 13 iulie 2017, 12:44
In această perioada, vedetele care ocupa un loc fruntas în farfurii sunt urzicile, spanacul si nelipsitul patrunjel. Pentru fanii supelor, maestrii bucatari propun două retete: supa crema de urzici cu crutoane sau supa de salata cu ou si slanina prajita. Amatorii de pește pot savura salata de cruditaţi cu ton si dressing de primavara sau Liguini cu somon afumat si spanac.
Urzicile si spanacul, vedetele noului meniu, verdețuri bogate în vitamina A, B2, C, K, calciu, magneziu si fier, au un „drum” foarte scurt pana in farfurie, deoarece ele provin chiar din gradina lui Brukenthal. Iar patrunjelul poate fi regasit în noul meniu într-o combinatie surprinzatoare, alături de…clatite, mai exact Clatite cu patrunjel umplute cu legume si sos Hollandaise.
De asemenea, vizitatorii pot incerca si preparatele speciale pe baza de carne de pui, vita sau porc. Recomandarea maestrilor bucatari este mancarea preferata a Imparatului Franz Joseph, servita cu hrean in smantana, legume si cartofi natur, numită Talfespitz. Dar și Vita Angus din Marpod de pe Valea Hartibaciului.
Si sectiunea de deserturi are vedetele sale în noul meniu. Astfel, Salata de capsuni cu menta, Capsunile cu spuma de vanilie sau Capsunile cu crema de vanilie si frisca asteapta sa fie savurate pe terasa complexului baroc.
La fel ca în sezoanele anterioare, terasa restaurantului de la Palatul Brukenthal Avrig va fi gazda unor evenimente in aer liber.
Cristina Bălău
Ascultă Radio Antena Sibiului online AICI.