Se schimbă statutul azilelor publice şi al centrelor de plasament?
Azilele publice de bătrâni şi centrele de plasament pentru copii ar putea trece de la Consiliul Judeţean Cluj la fundaţii sau asociaţii care se ocupă de acest gen de activităţi.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 13 aprilie 2017, 14:43
Administraţia încearcă să reducă astfel finanţarea Direcţiei de asistenţă socială şi ocrotirea copilului, care reprezintă aproximativ o treime din bugetul Consiliului Judeţean.
La nivelul instituţiei, toate partidele sunt în principiu de acord cu această formă de organizare, care se aplică deja în alte judeţe.
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, spune că, în această variantă, vor fi decontate o parte din cheltuielile de funcţionare a centrelor, iar o altă parte va fi asigurată din veniturile proprii ale respectivelor fundaţii.
La nivelul Direcţiei vom declanşa un audit care ne va spune exact modul de reorganizare a centrelor, de reorganizare a acestei direcţii, iar, după modelul pe care îl practică Bihorul sau Alba, unele din aceste centre să fie externalizate, prin procedură de licitaţie.
Poate fi o opţiune pentru a reduce consistent cheltuielile pe care le are bugetul. Pe noi trebuie să ne preocupe cei vizaţi în mod direct, respectiv copiii cu nevoi şi vârstnicii, şi mai puţin de cei care au supradimensionat schema de personal. Aşa încât, acele fundaţii, asociaţii care derulează astfel de activităţi, să poată să exercite, contra cost, aceste servicii. (Alin Tişe)
Mihai Miclăuş
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.