Istoria Clujului reflectată în Arhivele Bibliotecii Central Universitare – ep. 21
În pragul Sărbătorilor de Paşte, întâlnirea cu domnul Felix Ostrovschi de la Biblioteca Centrală Universitară din Cluj-Napoca ne oferă ocazia unei incursiuni de aproape 100 de ani relatându-ne câteva din senzaţiile Săptămânii Patimilor.
Articol editat de cristina.rusu, 14 aprilie 2017, 18:00
Astfel, fie că vorbim de atentatul împotriva Regelui Italiei, fie despre dirijabilul italian care se îndrepta spre Polul Nord sau marele cutremur de pământ din Bulgaria, suntem treptat introduşi în atmosfera sărbătorilor pascale din luna aprilie a anului 1928.
Revenind în spaţiul clujean, aflăm din ziarul „Patria” că în aceiaşi perioadă a sărbătorilor pascale, măcelarii din Cluj se agită şi îşi manifestă nemulţumirea, ameninţând să lase populaţia fără ingredientul de bază al meselor sărbătoreşti.
Cum s-au rezolvat doleanţele acestor măcelari, dacă clujenii au putut sărbători îmbelşugat şi multe altele veţi putea afla doar ascultând dialogul inedit dintre Tudor Runcanu şi Felix Ostrovschi, care ne oferă şi de această dată o minunată incursiune în timpul vechi, în Clujul vechi, în sufletul clujenilor de demult.
Tudor Runcanu
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.