Cum să vopsim ouăle în mod natural, de Paşti
Vopsirea ouălor de Paște a avut de-a lungul istoriei multe semnificații, de la trimiterea la sângele lui Hristos până la credința multor copii că demersul e menit să le facă să arate ca jeleurile colorate.
Articol editat de cristina.rusu, 15 aprilie 2017, 06:00
În cadrul atelierelor Ludoteka desfăşurate în ceainăria librăriei Cărtureşti, copiii, alături de părinţi, au descoperit cum pot colora un ou fără să folosească vopselele din plicuri ce se găsesc în magazine.
Secretul l-am aflat de la directorul creativ Ludoteka, Flavia Tothpal:
Vopsim ouă la modul cel mai natural posibil am încercat să facem un experiment pe care bineînțeles alții l-au făcut în trecut și-l fac în continuare, pentru noi e un experiment.
Am încercat să fierbem diverse legume pe care le avem în mod normal în bucătărie și de care ne folosim în mod uzual, le-am fiert și au ieșit niște culori foarte interesante cu care încercăm să facem ouăle de acest Paște.
Am luat turmeric rădăcină, se poate cred și praf, am luat multe coji de ceapă roșie (16-17 cepe) și o varză mare roșie, sfeclă roșie; le-am fiert pe fiecare individual, am luat ouă albe, am strâns foarte multe flori și plante ca să le decorăm și să încercăm varianta cu ciorapul, în care punem flori și diverse plante pe ou și apoi le scufundăm în vopsele. Așteptăm acum să vedem minunățiile…(Flavia Tothpal)
Bucătăriile noastre sunt pline de coloranți naturali. Produse alimentare comune, cum ar fi varza roșie, coaja de ceapă , acestea pot fi folosite pentru a transforma ouă albe simple în pietre prețioase colorate de Paște.
Rodica Tulbure
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.