Beneficiile consumului de cafea
Cafeaua nu este un produs alimentar, deoarece conține foarte puține proteine, grăsimi și carbohidrați, dar, cu toate acestea, în afară de cafeină, această băutură mai conţine 30 de ingrediente active, printre care potasiu, magneziu, calciu, fosfor, vitamina PP, vitamina B2, acizi organici şi teofilina.
Articol editat de cristina.rusu, 17 aprilie 2017, 06:00
În plus, oamenii de ştiinţă susţin că un consum moderat de cafea de calitate ne protejează de o serie de boli, cum ar fi cele neurodegenerative, precum boala Alzheimer sau Parkinson.
Cafeaua ne mai protejează împotriva cirozei și a altor boli hepatice, dar şi împotriva fibrilaţiei atriale sau diabetului. De asemenea, potrivit cercetătorilor, consumul de cafea încetineşte procesul de îmbătrânire a organismului.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.