Combinație gustoasă – cafea și piure de cartofi?
Amatorii de cafea cunosc cele mai gustoase combinaţii – cu zahăr alb sau brun, lapte, frişcă, rom.
Articol editat de cristina.rusu, 19 aprilie 2017, 10:00
Numai că fizicianul britanic Sebastian Annart de la Universitatea din Cambridge are o surpriză pentru toți cei care iubesc această băutură revigorantă şi le recomandă să uite gusturile clasice.
Potrivit omului de știință, care testează combinațiile neobișnuite de alimente, este foarte importantă măiestria în aceste alegeri. Și, oricât de ciudat ar suna, este clar că nu există o combinaţie mai bună pentru cafea decât piureul de cartofi.
Iar motivul este că în bucătăria occidentală, produsele care se combină au, de obicei, aceleași molecule de aromă. Ele se completează și se aprofundează.
Alte combinații ideale de gusturi, în opinia sa, sunt porc în sos de vanilie sau scoici și căpșuni, alimente care la prima vedere par imposibil de amestecat.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.