Siropul de arţar sporeşte efectul terapeutic al antibioticelor
Nu este pentru prima dată când metodele terapeutice ale siropului de arţar îşi dovedeşte eficacitatea.
Articol editat de cristina.rusu, 19 aprilie 2017, 06:00
Iată că acum, oamenii de ştiinţă dovedesc capacitățile siropului de arţar de a spori efectele terapeutice ale antibioticelor.
Se pare că această metodă are mult mai multe şanse de a învinge în războiul declanşat de imunizarea bacteriilor patogene.
În siropul de arţar se regăseşte o substanţă capabilă să potenţeze efectul antibioticelor şi să nu permită organismului să creeze rezistenţă la antibiotice. Această teorie o susţin cercetătorii canadieni de la Universitatea McGill din Montreal, Canada.
Amintim că Universitatea McGill este una dintre cele mai vechi universități din Canada, fiind înființată în anul 1821. Oamenii de ştiinţă canadieni au precizat că antibioticele salvează viaţa, dar odată ce consumul de antibiotice creşte, organismul crează o rezistenţă la aceste preparate medicale.
În timpul studiilor efectuate de cercetătorii canadieni de la Universitatea McGill din Montreal, ei au reuşit să descopere că efectul terapeutic al antibioticelor poate fi potenţat de siropul de arţar.
În timpul acestor studii, oamenii de ştiinţă au reuşit să monitorizeze mai multe tulpini de boală, tratate cu ajutorul ciprofloxacinei şi a carbenicilinei. Pentru a stabili care este efectul siropului de arţar asupra eficienţei antibioticelor, cercetătorii au amestecat preparatele medicale cu un extract bogat în fenoli, care se regăseşte în siropul de arţar. După cum s-a constatat în urma acestor studii, efectul antimicrobian creşte cu 90%.
În acest context, se mai menţionează că noua metodă de tratament are efecte miraculoase în tratatea E. coli, a infecţiilor urinare şi ale multor altor boli.
Specialiştii canadieni continuă să testeze extractul de sirop de arţar în tratarea diferitor boli la cobaii de laborator, relatează Vlad Time.
Despre siropul de arţar nutriţioniştii spun la unison că este cel mai sănătos îndulcitor natural descoperit şi studiat la ora actuală. Siropul de arţar are mai puţine calorii decât mierea şi o concentraţie mai mare de minerale (seleniu, potasiu, zinc, fosfor, mangan, magneziu, fier, cupru, crom, calciu). Zincul şi manganul conţinute de siropul de arţar susţin sistmul imunitar şi metabolismul.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.