„Arta sub 18 ani ”
„Arta sub 18 ani ” este un eveniment parte a proiectului „Troc – rețea de teatru educativ”, organizat de Asociația Reciproca în parteriat cu duo-ul artistic Monotremu și finanțat de Administrația Fondului Național Cultural.
Articol editat de cristina.rusu, 20 aprilie 2017, 16:51
Sub umbrela „Arta sub 18 ani” Asociația Minitremu, parte a duo-ului Monotremu, vine la Cluj cu două evenimente:
– prezentarea taberei de artă contemporană Minitremu Art Camp#1, vineri, 28 aprilie, ora 19.00 la Casa Matei – UAD.
– atelier de formare pedagogică ARTĂ SUB 18 ANI dedicat celor cu interese în pedagogie și/sau arte și celor care realizează ateliere cu copii sau adolescenți și care își doresc să lucreze aplicat pe un plan de curs. 29 – 30 aprilie, ora 11-18 (cu pauze), la Casa Matei – UAD
Participarea este gratuită. Înscrierile se fac până marți, 25 aprilie, trimițând un mail la asociatia.reciproca@gmail.com care să conțină o descrierea personală și o scurtă motivație de participare.
Ce este Tabăra de artă contemporană Minitremu ArtCamp?
În Minitremu Art Camp#1 mai mulți elevi de liceu s-au întâlnit cu artiști și practicieni activi din arta contemporană românească. Situată la granița dintre pedagogie critică și artă, tabăra a conținut mai multe workshop-uri practice video, scriere, performance, tehnologie, activism, etc, unde accentul a fost pus nu pe însușirea unui „craft” sau perfecționarea unor „skill-uri” deja dobândite, ci pe asimilarea unor procese de gândire generate de dialogurile libere pe teme și topicuri politice din viața cotidiană.
Ce este atelierul „Artă sub 18 ani”?
Atelierul organizat este unul de formare pedagogică. În cele două zile se vor dezbate activitățile și rezultatele taberei Minitremu. Prin exemple concrete se analizează ce valențe pedagogice există într-un asfel de proiect și cum pot fi integrate în proiecte educaționale curente sau viitoare.
Participanții sunt invitați să-și prezinte propriile idei de atelier și sunt îndrumați în punerea lor în practică. Atelierul dispune de 10 locuri pentru artiști interesați de pedagogie sau pedagogi interesați de metode educative prin artă asfel încât să se lucreze aplicat pe propuneri și idei din sfera „artă și educație”.
Ce este Monotremu?
Duo-ul Monotremu s-a format în Timișoara, în anul 2010, și activează la Târgu Mureș.
Acțiunile lor artistice sunt inspirate de o sensibilitate socială, iar practica lor constă în acțiuni pline de umor, dar și critice, la adresa societății românești, în permanentă tranziție. Din 2012, dezvoltă Minitremu, un proiect prin care facilitează copiilor și tinerilor accesul la artă contemporană.
Ce este Troc – rețea de teatru educativ?
„TROC – rețea de teatru educativ” este un proiect de intervenție culturală cu o puternică dimensiune pedagogică, în cadrul căruia vor fi dezvoltate forme de cunoaștere și metode de lucru participative prin intermediul artei.
„TROC – rețea de teatru educativ, ediția #2” continuă formarea unui cadru colaborativ în care artiștii dedicați artei educaționale să poată atât să coopereze în producția de noi tipuri de evenimente culturale dedicate copiilor și adolescenților, cât și să se dezvolte profesional prin participarea la prezentări și ateliere specializate pe tema pedagogiei artistice.
Redacția
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.