Grevă de avertisment a comisarilor de mediu din Cluj Napoca
Comisarii de mediu din Cluj Napoca, pentru două ore au oprit lucrul, nemulţumiţi de salariile mici şi de promisiunile făcute de guvernanţi în urma cărora de ani de zile au rămas tot cu salariile la nivelul anului 2009.
Articol editat de cristina.rusu, 26 aprilie 2017, 16:28
Sindicaliştii de la Comisariatul de mediu din Cluj solicită adoptarea unor măsuri urgente pentru eliminarea discriminărilor salariale faţă de alţi funcţionari publici care au primit creşteri salariale în ultimii ani.
Majoritatea dintre ei se plâng că după mulţi ani de vechime merg acasă cu salarii foarte mici, în ciuda faptului că volumul de muncă este unul imens.
Comisarii de mediu se plâng că după greva de acum o lună de zile când au primit asiugări li se vor mări salariile nu s-a întâmplat nimic.
Dana Laslo a oprit munca miercuri, 26 aprilie, pentru două ore pentru că este nemulţumită de banii puţini pe care îi primeşte lunar. Are o vechime de 35 de ani în muncă, iar de peste 10 ani lucrează ca şi comisar de mediu.
Pe 2100 după 35 de ani vechime, este o treabă totuşi. Trebuie să efectuăm controale, avem permanenţă non stop. (Dana Laslo)
Şi ceilalţi angajaţi se plâng că de ani de zile primesc promisiuni iar salariile lor au rămas la fel de mici. Ba mai mult, când merg în control, de multe ori sunt discreditaţi iar atunci când fac ore suplimentare de multe ori nu le sunt plătite.
Ni se rupe podul de atâtea promisiuni, ce vreau să vă spun că toate demersurile noastre făcute cu bună credinţă şi cu argumente logice din păcate nu au dus la niciun rezultat şi suntem siliţi pe această cale a grevei şi noi sperăm într-o grevă generală. (Stanisav Costa, comisar de mediu)
Având în vedere că fără acordul nostru nu se restituie ultima tranșă de bani către investitori……… garda de mediu are și datoria de a verifica modul de implemetare al tuturor proiectelor. (Carmen Badiu, comisar de mediu)
Comisarii fac apel la ministrul mediului Graţiela Gavrilescu să se ţină de cuvânt. Ea a promis egalizarea salariilor între angajaţii gărzii de mediu şi cei ai gărzii forestiere.
Cel mai mult vor avea de suferit agenţii economici care au accesat fonduri europene care vor să îşi dezvoltă o anumită activitate și este imperios să obţină actul pe care îl încheiem la fața locului. Guvernanții noștri nu știu de ce au probleme cu noi, mai ales că impactul asupra salarizării este foarte mic, pentru că suntem puțini. (Simona Mărincaș, liderul Sindicatului Comisariatului Gărzii de Mediu Cluj)
Sindicaliştii de la Garda de Mediu spun că în cazul în care cererile lor nu vor fi ascultate sunt dispuşi în luna mai să organizeze o grevă generală.
Tiberiu Szasz
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.