Arthur, un pisoi persan, face minuni!
Kylie Turner are 29 de ani, locuieşte la Bournemouth în Marea Britanie, suferă de sindromul Asperger şi a fost mereu o persoană izolată şi rezervată.
Articol editat de cristina.rusu, 30 aprilie 2017, 15:00
Numai că începând cu luna noiembrie anul trecut, lucrurile s-au schimbat, iar cel care a ajutat-o să iasă din această stare şi să relaţioneze cu lumea înconjurătoare a fost Arthur, un mic pisoi persan care în urmă cu cinci luni a devenit cel mai bun prieten al său.
Cei doi nu se despart niciodată, iar prezența lui Arthur reduce stresul și anxietatea lui Kylie, îi crește stima de sine și îi îmbunătățeşte abilitățile sociale. Pisoiul o însoţeşte pe prietena sa pretutindeni. Acasă, dar mai ales afară, unde Kylie nu-l ţine într-o geantă specială, ci într-un marsupiu, astfel încât să nu rupă contactul vizual și tactil. Împreună, merg să facă cumparături, la plimbare, dar şi pe plajă sau la pub.
Mi-a schimbat viața. Cu el eu sunt o persoană diferită și în compania lui mi-e mult mai ușor să ies din casă. Nu știu ce m-aș face fără el spune femeia, care și-a petrecut o mare parte a vieții sale „blocată de teroare”.
Arthur nu este o pisică dresată, ci una obişnuită luată de la un adăpost.
Când am fost diagnosticată cu sindromul Asperger, persoanele şi-au schimbat rapid modul în care interacționau cu mine. Lucru care m-a şocat și m-a întristat mult, deoarece autismul nu te transformă într-o persoană inferioară și nimeni nu merită să fie tratat într-un mod diferit, spune Kylie.
Acum, oamenii se apropie de mine punându-mi diverse întrebări și felicitătându-mă pentru pisoiul meu frumos. Iar atunci când mă întreabă de ce-l port mereu cu mine, le răspund că „face parte din echipă„
Iar acum, Kylie a decis să-i ajute pe alții, participând la serviciul de suport pentru persoanele cu autism din orașul Bournemouth. Desigur, împreună cu Arthur.
Aș vrea să îmbunătățesc viața persoanelor cu autism, sensibilizându-i prin experienţa mea pe operatorii serviciilor de asistenţă sanitară şi socială.
Speranța mea este că, prin creșterea gradului de conștientizare a acestei probleme, din ce în ce mai mulți oameni vor putea obține ajutorul şi înțelegerea de care au nevoie cu atât de multă disperare.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.