Înghețata dăunează grav inimii și circulației sângelui
Consumul de înghețată poate duce la apariția afecțiunilor cardiovasculare, susțin cercetătorii americani, care au efectuat mai multe studii pe această temă.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 4 mai 2017, 06:00
Consumul exagerat al acestui desert are efecte devastatoare asupra circulației sângelui. Ca urmare, oamenii de știință au stabilit că în înghețată ar trebui adăugat polifenol care contribuie la menținerea sănătății vaselor sanguine. Polifenolii sunt antioxidanți şi contribuie la prevenirea atacului de cord, apariţia bolii cardiace ischemice sau a infarctului miocardic.
Sute de voluntari din SUA, care au luat parte la aceste studii, au consumat înghețată cu polifenol o anumită perioadă. După cum au demonstrat studiile medicale, în urma testării sănătății voluntarilor, tonusul mușchiului cardiac și vasele de sânge ale acestor persoane erau mult mai sănătoase, comparativ cu starea de sănătate pe care o aveau înainte de experiment, relatează Vlad Time.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.