Căpșunile protejează împotriva cancerului de sân agresiv
Căpșunile protejează împotriva cancerului de sân agresiv, indică rezultatele unui studiu efectuat pe şoareci de către oamenii de ştiinţă de la Universitatea Politehnică Marche din Italia.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 7 mai 2017, 06:00
Efectul benefic al căpșunilor a fost evident după cinci săptămâni. Șoarecii au primit un concentrat care a reprezentat aproximativ 15% din dieta lor, ceea ce echivalează cu o jumătate de kilogram de fructe la oameni. Cercetătorii au folosit un extract de căpșuni din soiul „Alba“. Tumorile şi-au stopat creșterea sau s-au redus.
Căpșunile scad activitatea mai multor gene care produc metastaze. Oamenii de știință au lucrat şi cu celule cultivate în laborator şi au ajuns la aceleași rezultate, însă avertizează că nu este obligatoriu ca aceleași efecte să apară şi la om. Studiile anterioare au arătat că un consum de 10-15 căpşuni pe zi întărește arterele și reduce nivelul de colesterol.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.