Cum putem obține cea mai bună cafea
Un praf de sare adăugat în cafea îi îmbunătățește gustul şi îi potenţează aroma.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 9 mai 2017, 06:00 / actualizat: 9 mai 2017, 16:14
Astfel este estompat gustul amărui al cafelei, dacă este prea puternic. Aceste recomandări aparţin site-ului VinePair, dedicat artei consumului de cafea, care susţine că acesta este cel mai simplu mod de a recupera o cafea prea amară, iar un simplu praf de sare poate face minuni.
Oamenii de știință explică acest efect prin ionii de sodiu pe care îi conține sarea. Aceştia atenuează gustul amar și sporesc aroma băuturii. În afară de aceasta, clorura de sodiu nu creşte valoarea calorică a cafelei, lucru care nu se poate susţine despre zahăr, lapte sau frişcă, adăugate în mod obişnuit în această băutură.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.