Manifestări dedicate celebrărilor de 9 mai, organizate la Sibiu
Structurile militare din garnizoana Sibiu au organizat astazi o serie de manifestări dedicate triplei aniversări din 9 mai, respectiv Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Unirii Europene și Ziua Victoriei Națiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial.
Articol editat de , 9 mai 2017, 14:56 / actualizat: 13 iulie 2017, 12:43
Ceremonia a debutat cu un concert al Fanfarei Militare și cu intonarea Imnului României.
La eveniment au luat parte reprezentanți ai instituțiilor județului Sibiu. Din partea Primăriei Municipiului Sibiu a fost prezentă Corina Bokor, viceprimar, iar din partea Consiliului Județean Sibiu a luat cuvântul vicepreședintele CJ, Wiegand Fleischer. Printre cei prezenți s-a numărat și Lucian Radu, prefectul Sibiului, care a transmis un mesaj sibienilor, din partea premierului Sorin Grindeanu.
Europa de astăzi este mult diferită de cea de acum 67 de ani. Trecem astăzi printr-un amplu proces de dezbatere pe tema viitorului U.E., un proces care nu e întotdeauna simplu sau comod, dar cred că acest dialog trebuie să pornească de la ceea ce și-au dorit fondatorii Uniunii Europene și ceea ce își doresc generațiile actuale până la urmă, respectiv democrație, securitate și prosperitate durabilă pentru întregul continent. România se pregătește să preia, la începutul anului 2019, președinția Consiliului UE. Sunt convins că avem capacitatea ca prin acest prim mandat țara noastră să contribuie decisiv la întărirea și continuitatea proiectului european. (Sorin Grindeanu, premierul României)
Ghiță Bârsan, general de brigadă, a vorbit și despre expoziția care poate fi vizionată la Primăria Sibiu.
Dincolo de semnificația zilei de 9 mai, am organizat în holul Primăriei Sibiu o expoziție foto-documentară <<170 de ani de învățământ militar românesc>>, în concordanță cu cei 170 de ani de la înființarea primei școli de ofițeri din România. (Ghiță Bârsan, general de brigadă)
Ceremonia s-a încheiat cu depuneri de coroane și jerbe de flori, la monumentul „Ostașului din toate timpurile”. Activităţile s-au desfăşurat în colaborare cu autorităţile publice locale, Universitatea „Lucian Blaga” şi Mitropolia Ardealului.
Cristina Bălău
Ascultă Radio Antena Sibiului online AICI.